Ce informaţii conţine site-ul? Site-ul conţine liste de cereri de acordare si redobândire a cetăţeniei apărute din 2002 până în prezent (apărute în MO, partea III) şi liste complete de cetăţenii acordate sau redobândite din 2000 până în prezent (cu excepţia celor acordate între decembrie 2009 şi martie 2011)

Cât de des sunt actualizate datele de pe site? Datele apar pe site la cel mult două săptămâni de la publicarea lor

Nu am depus încă dosarul de redobândire a cetăţeniei. De unde aş putea afla ce să fac? De pe google

Care dosare sunt procesate în prezent? În prezent îşi redobândesc cetăţenia persoanele care şi-au depus dosarul în 2009-2010, precum şi într-o măsură mai mică dosarele vechi, 2003-2006 În general ele nu sunt procesate în ordine strict cronologică.

Când am depus dosarul, eram minor si am fost inclus în dosarul unui părinte. Am împlinit între timp 18 ani. Schimbă asta ceva? NU schimbă. Minorul devenit între timp major va primi cetăţenia şi un certificat de cetăţenie separat de părinţi

Am auzit că cererile noi nu vor mai apărea în Monitorul Oficial, partea III. E corect? Da.

Asta înseamnă că baza de date cu numele apărute în MO3 nu va mai fi completată? Aproape sigur, Da.

Cât de exacte sunt datele de pe site? Toate datele de pe site au sursă digitală, deci acurateţea lor e aproape absolută. Desigur, nu pot fi excluse mici omisiuni, dar în general informaţiile de pe site sunt o replică fidelă a celor publicate în Monitorul Oficial. Notă: listele din MO1 nu includ rectificările publicate ulterior. Includerea acestora ar necesita mult timp din partea mea, timp pe care nu îl am la dispoziţie

Am găsit o greşeală în conţinutul sau funcţionarea site-ului. Mă puteţi contacta prin mijloacele menţionate la secţiunea "Date contact", accept cu bucurie orice observaţii şi voi încerca să ţin cont de ele.

Am aflat că mi-am redobândit cetăţenia. Ce fac acum? Puteţi găsi algoritmul aici

Pagină actualizată pe 25 martie 2011